Trópusi ászka (fehér)

 

trópusi ászka

trópusi ászka (fehér)

 

 

Ez az ászkafaj nem azonos a hazai fajokkal. Sajnos a latin nevét nem tudom. Ha valaki olyan olvassa ezt a cikkemet, aki hozzáértő “bogarász”, a meghatározásában segítségemre lehetne.

A trópusi ászka nem kedvenc eledele a nyílméregbékáknak, kemény, és viszonylag nagy mérete miatt csak a közepes és a nagyobb testű nyílméregbéka fajok kifejlett példányai képesek megenni.  Nem szívesen tartózkodnak a felszínen. Ahogy bekerülnek a terráriumba azonnal beássák magukat a talajba, így a nyílméregbékák számára elérhetetlenné válnak.

A terráriumba bekerülve aktív részei a terrárium mikrokörnyezetének. A természetes lebontó folyamatok részesei, ezzel nagyban hozzájárulnak a terrárium biológiai egységének még tökéletesebb működéséhez. Minden szerves törmeléket nagyon hamar elfogyasztanak, a terrárium tisztaságának fenntartásában van fontos szerepük. Ha a terrárium hátere szerves, anyagból van (szaxmin, parafa, stb.), akkor azt is lassacskán fel fogják morzsolni.

A szaporodásuk nagyon lassú, de könnyen tarthatók. Szinte akármivel lehet őket táplálni. Én lemezes díszhaltáppal etetem. Talajuknak bármi  jó ami tartja a nedvességet (tözeg, kókuszrost, moha, nedves tojástartó, virágföld,stb.)