Szellőzés

Át kell, hogy tudjon szellőzni a terrárium. Egy szellőző nyílásnak felül, és egy másiknak valahol lejjebb is kell lennie.

Nem kell nagy huzatot csinálni, csak mozogjon a levegő. Ha a terrárium túlmelegszik, akkor szellőztetéssel akár 1-2 c’-ot is tudunk csökkenteni a hőmérsékletén, főleg, ha nagy párolgó felület van (mivel a párolgás jelentős hőelvonással jár).

A szellőzőnyílásoknak „muslincabiztosnak” kell lennie, hogy a békáink tápláléka  ne tudjon elszökni.

A békák pusztulását legtöbbször két dolog szokta okozni. Az egyik az elégtelen táplálás, a másik a fertőző terrárium. Nem feltétlenül fertőzésre kell gondolni, hanem a bomló anyagoknak, toxinoknak a felszaporodására. Jól átszellőző terráriumból könnyen távoznak az ilyen toxinok. A legjobb megoldás, ha jó biológiai egyensúlyban lévő a terráriumunk, nem dúsulnak fel a toxinok. Ehhez az kell, hogy a növények ne rohadjanak, a talaj ne legyen bolygatva, és kell egy kis idő mire a hasznos mikroflóra ki tud alakulni. A terráriumnak nem tisztának, nem sterilnek, hanem egyensúlyban lévőnek kell lennie. Ha egy ilyen terráriumot kinyit az ember és beleszagol, akkor olyan illatot kell éreznie, mint egy frissítő nyári zápor után a  tölgyerdőben.