Nyílméregbékás terrárium szellőzés

Át kell, hogy tudjon szellőzni a terrárium. Egy szellőző nyílásnak felül, és egy másiknak valahol lejjebb is kell lennie.

Nem kell nagy huzatot csinálni, csak mozogjon a levegő. Ha a terrárium túlmelegszik, akkor szellőztetéssel akár 1-2 c’-ot is tudunk csökkenteni a hőmérsékletén, főleg, ha nagy párolgó felület van (mivel a párolgás jelentős hőelvonással jár).

A szellőzőnyílásoknak „muslincabiztosnak” kell lennie, hogy a nyílméregbékáink tápláléka  ne tudjon elszökni.

A nyílméregbékák pusztulását legtöbbször két dolog szokta okozni. Az egyik az elégtelen táplálás, a másik a fertőző terrárium. Nem feltétlenül fertőzésre kell gondolni, hanem a bomló anyagoknak, toxinoknak a felszaporodására. Jól átszellőző terráriumból könnyen távoznak az ilyen toxinok. A legjobb megoldás, ha jó biológiai egyensúlyban lévő a terráriumunk, nem dúsulnak fel a toxinok. Ehhez az kell, hogy a növények ne rohadjanak, a talaj ne legyen bolygatva, és kell egy kis idő mire a hasznos mikróflóra ki tud alakulni. A nyílméregbékás terráriumnak nem tisztának, nem sterilnek, hanem egyensúlyban lévőnek kell lennie. Ha egy ilyen nyílméregbékás terráriumot kinyit az ember és beleszagol, akkor olyan illatot kell éreznie, mint egy frissítő nyári zápor után a  tölgyerdőben.