Nyílméregbékás terráriumaim berendezése

Én flexibilis csemperagasztóból csinálok hátteret, mindenféle díszeket beleragasztva, az oldalfal parafa lap szilikonnal az üveghez ragasztva, a talaj jó minőségű agyaggolyó félig vízzel feltöltve. A talajban egy szivattyú van, ami a vizet felszívja és a hátsó csemperagasztós falon lecsorog egy tálba, ami a békáknak kis tó is egyben. A növények dróttal az oldalfalhoz vannak rögzítve, vagy beásva az agyaggolyókba. A növények gyökerei közül kimosom a földet, csak “csupaszon” vannak beültetve.

Azt fontos tudni, hogy a csemperagasztó ha megkötött, akkor soha többet nem fog lejönni az üvegről. A szilikon zsilettpengével bármikor eltávolítható. Érdemes minden fázis után pár napot várni , hogy megkössön, és ha teljesen kész a terrárium, akkor is még legalább pár napot, mire beáll a biológiai egyensúly.

Videó az általam berendezett terráriumokról:

A terráriumban a nyílméregbékának szüksége van:

– nedves talajra

– tiszta környezetre

– jó szellőzésre

– kis pocsolyára, amibe beleülhet

– búvóhelyre

– elegendő élelemre

-annyi fényre amiben az élelmet észre tudja venni

 

Ezeket a feltételeket lehet biztosítani minimálisan is, költségtakarékosan: átlátszó műanyag doboz szellőzőnyílással, szivacslap, cserépalátét, műanyag csődarab

Vagy maximálisan, pénzt és energiát nem kímélve (ez nem az én terráriumom):

 

A nyílméregbékás terráriumok berendezésénél csak az ember fantáziája, illetve a pénztárcája szabhat határt. Nincsenek “tuti receptek”.  Mindenki úgy rendezi be a nyílméregbéka terráriumát, ahogy gondolja. 

Az alábbi linkek alatt a saját tapasztalataimat írtam le. Ettől természetesen bárki eltérhet, ez csak egy vélemény.

 

Terrárium galéria   
Terráriumi növényeim   
Gomba a terráriumban   
Terráriumaim berendezése    
Világítás   
Hőmérséklet   
Szellőzés   
Párásítás